Pizza z tuńczykiem

Składniki

- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 10 dag startego żółtego sera
- puszka krojonych pomidorów bez skóry
- bazylia
- 1,75 szklanki mąki
- 3 dag drożdży
- łyżeczka soli
- oliwa
Dodano: 02.04.2009 Autor: Lisner 90 minut
Dodaj przepis

Sposób przyrządzenia

  • 1

    Mąkę i sól wymieszać. Drożdże rozpuścić w zimnej wodzie. Pozostawić do wyrośnięcia.
    Dodać drożdże do miski, wlać łyżkę oliwy i 150 ml wody.
    Zagnieść ciasto i odstawić na około godzinę.

  • 2

    Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem. Pomidory oddzielić od zalewy.
    Blachę natłuścić i wyłożyć ciasto. Na wierzchu umieścić pomidory, posypać bazylią, solą i pieprzem, dodać tuńczyka. Całość posypać serem.

  • 3

    Piec około 20 min w temp 200 ° C.

Lisner Sp. z o.o. PL
ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań,
Sekretariat: + 48 61 84 95 501.
Uwagi dotyczące wyrobów tel.: + 48 61 84 95 406

SKLEP FIRMOWY LISNER
ul. Strzeszyńska 38, Poznań
Poniedziałek - Środa: 8:00 – 18:00
Czwartek - Piątek: 7:00 – 19:00
Sobota: 9:00 – 13:00

Telefon