Śledź z łososiem tropikalnie

Składniki

- śledź z łososiem w sosie śmietanowym Lisner 300g

- rukola

- jajo ugotowane na twardo

- garść suszonych śliwek i moreli

- garść orzechów włoskich

- 1 pomarańcza

- sok z połowy cytryny

- koperek

- 1 szklanka mleka

Dodano: 13.12.2010 Autor: Lisner 15 minut
Dodaj przepis

Sposób przyrządzenia

  • 1

    Orzechy włoskie ugotować w mleku, ostudzić i połamać na drobne kawałki. Rukolę umyć, osuszyć i porwać na drobne kawałki. Jajko ugotować na twardo, białko pokroić w drobną kostkę, żółtko przetrzeć przez tarkę o grubych oczkach.

  • 2

    Śliwki i morele suszone pokroić w drobne paski. Wszystkie składniki wymieszać. Pomarańczę wyfiletować (oddzielić miąższ od białych błonek), pokroić w cząstki.

  • 3

    Na rukoli ułożyć wszystkie składniki sałatki. Na końcu dodać filety śledziowe z łososiem bez  sosu, skropić sokiem  z cytryny. Tuż przed podaniem delikatnie polać sosem śmietanowym. Udekorować koperkiem.

Lisner Sp. z o.o. PL
ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań,
Sekretariat: + 48 61 84 95 501.
Uwagi dotyczące wyrobów tel.: + 48 61 84 95 406

SKLEP FIRMOWY LISNER
ul. Strzeszyńska 38, Poznań
Poniedziałek - Środa: 8:00 – 18:00
Czwartek - Piątek: 7:00 – 19:00
Sobota: 9:00 – 13:00

Telefon