Stek z łososia z pomidorem

Składniki

- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 steki z łososia o grubości 2 cm
- 2 ząbki czosnku (pokrojone w paseczki)
- 1 posiekana cebula
- 4 łyżeczki natki pietruszki (posiekanej)
- 2 łyżeczki bazylii
- 1 łyżeczka świeżych liści mięty
- 8 obranych pomidorów, pokrojonych w cząstki
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Dodano: 03.04.2009 Autor: Lisner 45 minut
Dodaj przepis

Sposób przyrządzenia

  • 1

    Piekarnik nagrzewamy do 190 ° C.
    Na patelni smażymy steki na rozgrzanym oleju - 2 min z każdej strony

  • 2

    Steki wsadzić do piekarnika i piec około 10 minut.
    Na patelni (tej samej) smażyć czosnek cebulę, pomidory i zioła, sok z cytryny(około 4 min) - doprowadzić do postaci sosu.

  • 3

    Wyłożyć steki na talerz. Polać przygotowanym sosem. Podawać z chlebem, ziemniakami

Lisner Sp. z o.o. PL
ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań,
Sekretariat: + 48 61 84 95 501.
Uwagi dotyczące wyrobów tel.: + 48 61 84 95 406

SKLEP FIRMOWY LISNER
ul. Strzeszyńska 38, Poznań
Poniedziałek - Środa: 8:00 – 18:00
Czwartek - Piątek: 7:00 – 19:00
Sobota: 9:00 – 13:00

Telefon